Zeldzame hondenrassen die je misschien nooit tegenkomt

honderassen

Je ziet vele hondenrassen in je leven, maar er zijn ook soorten die je misschien nooit tegenkomt. Sommige van deze honden lijken op hondenrassen waar mee je bekent bent, maar andere kunnen er heel exotisch uit zien. Los van hun grote of vorm,zijn deze bijzondere hondenrassen er vaak erg leuk uit. Geniet van deze lijst van zeldzame hondenrassen!

Zweedse Vallhund

Zweedse VallhundIn 1942 was de  Zweedse Vallhund bijna uitgestorven in Zweden, maar er een fokprogramma opgestart om ze te redden. Deze honden zijn goed in het vangen van kleine roofdieren, zoals knaagdieren en zijn goede waakhonden  voor het huis.Ook zijn deze kleine jongens goed in het opdrijven van vee. Ze houden over het algemeen er veel van hun baas en zijn daarom goed en lieve huisdieren. De Zweedse Vallhund is zeer energiek  en moeten daarom veel beweging krijgen. De Zweedse Vallhund staat ook  bekent als de Västgötaspets.

Bedlington Terrier

Bedlington TerrierAls je dit bijzondere hondenras voor de eerste keer ziet, kan je denken dat het een lammetje is. Maar dat is het toch niet. Bedlington Terrier pups hebben een donkerevacht die vervaagd naarmate ze ouder worden. Dit uniek hondenras is goed met kinderen en eenvoudig in de verzorging. Zolang Bedlington Terrier zijn vacht getrimd is en het beest voldoende lichaamsbeweging krijgt, zal de staart blijven kwispelen. Als je overweegt een  Bedlington Terrier te nemen, wees dan klaar voor een koppig beestje met een luide blaf.

Tibetaanse Mastiff

Tibetaanse MastiffBij het zien van deze bijzondere hond denk je niet meteen aan een mastiff. De betekenis van het woord mastiff is ‘grote hond’, daarom is het woord mastiff is opgenomen in de naam van dit hondenras. Tibetaanse Mastiff staat bekend als waker en is gebruikt om mensen, kuddes of gebieden te beschermen. Deze honden staan bekent als zeer beschermend, en zijn ook niet altijd blij als hun eigenaars gasten uitnodigen in het huis. Daarom hebben deze honden een goede training nodig.

Mudi

MudiDe Mudi is een erg schattig pup! Het is een herdersoort uit Hongarije, ze zijn gebruikt voor o.a. het hoeden van schapen. De Mudi is heeft erg veel energie en hebben een levensverwachting van rond de 13 jaar. Ze wegen tussen de 8 en 13 kilo.
De Mudi komt een een grote variatie van verschillende kleuren. Hij is makkelijk in de opvoeding en redelijk zelfstandig.

Schipperke

SchipperkeDit bijzondere hondenras komt uit België, ze hebben een levensverwachting van ongeveer 14 jaar. Ze zien er erg aandoenlijk uit, maar staan er wel om bekent dat ze wat problemen kunnen veroorzaken. Ze hebben soms ook als bijnaam ‘the little black devil’. Deze honden willen wel eens niet naar hun eigenaar luisteren en achter andere dieren aangaan. Ze kunnen daarbij agressief zijn en daarom beter af als ze bij andere dieren uit de buurt worden gehouden.
Hun baas moet stevig in zijn schoenen staan en ze hebben een behoorlijk dosis aan training nodig.