Pizzabakkers betaald in pizza’s en frisdrank

Pizzabezorger

Een pizzeria in Australië heeft een boete gehad van 335,000 dollar omdat hij zijn bezorgers uitbetaalde met pizza’s en frisdrank. 

Een pizzabakker in Melbourne maakte het wel erg bond met de crisis, na een onderzoek kwam boven water dat hij zijn tienerwerknemers al 4 jaar niet in geld uitbetaalde maar in Pizza en drankjes.

De eigenaar van de zaak heeft 2  La Porchetta restaurants in Melbourne met meer dan 100 werknemers, dit zijn voornamelijk tieners die wat bij willen verdienen. Uit het onderzoek blijkt dat hij ze eigenlijk meer dan 250.000 dollar had moeten uitbetalen.

Gratis pizza of voor de halve prijs

Tijdens een gerechtelijke procedure in Federal Circuit Court, hoorde de rechter dat de eigenaar regelmatig de koks en serveersters minder dan het minimumloon betaald. Hij probeerde dit recht te breien (of te bakken) door ze pizza’s en frisdranken voor de halve prijs of zelf gratis aan te bieden. Volgens sommige was een medewerker alleen op deze manier 25.000 dollar tekort gedaan.

De rechter hoopt dat de eigenaar  nu aan te begrijpt dat het compenseren van zijn medewerkers met eten en drinken niet de manier is. Volgens de rechter hoorde deze manier van uitbetalen in de middeleeuwen thuis.

De eigenaar is schuldig bevonden aan zich niet te houden aan de wetten die geleden voor uitbetaling van zijn werknemers en heeft daarom de boete gekregen.

De algemene CEO van de franchise onderneming betreurt dat de medewerkers zo een negatieve ervaring hebben gekregen met het werken voor zijn onderneming. Hij gaf aan veel waarde te hechten aan het personeel van zijn franchisers.