Pittig eten maakt je onoverwinnelijk

pittig eten

Sommige mensen kunnen de verleiding om hun leven wat pittiger te maken niet weerstaan.  We hebben het nu over het soort eten wat je mond verdoofd en het zweet over je voorhoofd laat stromen. Leuke weetjes over de hitte van eten.

Terwijl veel mensen huiveren bij de gedachte zo heet te eten en jezelf daarbij te pijnigen, is het echter de waarheid dat je daarbij een een berg supergezonde ingrediënten naar binnen werkt. Pittig eten kan je dichter bij onverwinnelijke zijn brengen, of je in ieder geval helpen bij wat gezondheidsproblemen. Een paar redenen waarom het goed kan zijn de kachel omhoog te draaien.

Dieet vasthouden? Gooi Tabasco op je eten!

tabasco

Je bent geneigd minder te eten als je wat Tabasco of een andere hete chili peper saus over je maaltijd gooit. De rode pepers in de populaire hete saus bevatten delen capsinoids die je lichaam helpen je bruine lichaamsvetten te verbranden,  hierdoor verbrandt je calorieën. De onderzoekers zijn er nog niet helemaal uit hoe het komt dat deze stoffen zorgen dat ze het vet gaan verbranden, maar het blijkt wel te werken.

Somber en verdrietig? Verzuip je eten in Sriracha

srirachaZe noemen het zelf de heetste saus die er is; Sriracha. De saus is gemaakt van chili pepers, deze kleine rakkers bevatten een  chemische stof genaamd capsaïcine, deze stof is verantwoordelijk voor de hitte die van de pittige pepers af komen. Maar capsaïcine is ook verantwoordelijk voor een aantal gezondheids- voordelen die samenhangen met verschillende hete pepers.

Als je genoeg capsaïcine binnen krijgt, begint je lichaam met aanmaken van endorfines die de pijn van de hitte blokkeren. Een man genaamd Ted Barrus heeft het proeven van pikante pepers zijn hobby gemaakt. Hij zei in “Good Morning America” ​​dat hij graag de pepers eet vanwege de endorfine kick die ze ze produceren. “Mijn lichaam voelt overal tintelingen, mijn handen en armen worden gevoelloos, en soms word ik duizelig en euforisch. Het voelt goed,” zei hij.

Natuurlijk zullen de effecten van capsaïcine variëren naargelang de persoon en hoeveel warm voedsel ze eten. Meer pittig eten staat niet altijd gelijk aan je beter voelen.

Verkouden? Pittig eten kan je neus ontstoppen

De kick in bijvoorbeeld  Tabasco wordt veel gebruikt door mensen voor het opruimen van hun slijm tijdens stevige verkoudheid. Je kan bijvoorbeeld een “Tabasco Toddy” drinken of snotterige dagen. Dit rustgevende en kruidige drankje kan je meer lucht geven. Meng gekookt water, honing, citroen en uiteraard een paar druppels tabasco naar smaak. Proost!

Spierpijn? Strooi rode pepers op je volgende maaltijd!

Capsaïcine helpt wederom. Het pepers bevatten veel van dit wondermiddeltje, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en onsteking. Rode peper vlokken over je pasta of vlees strooien, kan je helpen pijn van rekken en strekken verminderen. Werkt het niet? Doe er dan meer pepers op, dan raken je hersens wel afgeleid van de spierpijn door de het branden van je mond.

Oogproblemen voorkomen? Eet Chipotle pepers.

De chipotle peper (gerookte jalapeño) bevat fytonutriënten als luteïne en zeaxanthine. Als deze op je netvlies staan kan het risico op leeftijdgerelateerde oogproblemen verminderen. Ze hebben een goede invloed op je netvlies.