Oma kweekt per ongeluk wiet van vogelzaad

Ze ziet er niet uit als een gemiddelde wietkweker, maar dat is wel wat Patricia Hewitson was

Het probleem was alleen dat ze dat niet wist, totdat ze contact had opgenomen met een tuinprogramma.

wietomaDe 65 jaar oude dame uit Exmonth, Devon stuurde een mailtje naar de TV show met een foto van de grote cannabisplant, maar ze kreeg als antwoord dat haar mail was doorgestuurd naar de politie. De politie vertelde haar weer dat ze hem moest kappen en naar het politiebureau of de stortplaats moest brengen.

Volgens onze oma was de plant eerst heel klein, met slechts een paar bladeren, maar ze zag hem groeien tot hij net zo lang was al haarzelf.
Toen de plant groter en groter werd begon ze toch een beetje nerveus te worden en besloot toen contact op te nemen met het tuin programma “The Potting Shed” om advies over de plant.

Ze gaven aan dat het om cannabis ging, compleet met adviezen hoe hem te verwijderen. Het programma stuurde de foto ook door naar de politie zonder de contact gegevens van de vrouw door te geven

De politie reageerde met de mededeling dat het inderdaad om een wietplant ging, maar ze geen maatregelen zouden nemen, als de vrouw de plant zou vernietigen.

De vrouw geeft aan dat ze het niet erg vond dat de politie geïnformeerd was, ze  denkt dat de plant van een hennepzaadje komt die voorkomen in vogelvoer. De vrouw zelf denkt dat die uit haar voederbakje is gevallen.