Hoeveel dagen dan?

Vind hier wistjedatjes over hoeveel dagen dingen hebben en een een overzicht hoeveel dagen het nog duurt voor je weer een vrije dag heb, of over hoeveel dagen is het nieuwjaar en ander leuks of vreemd is waar je voor kan aftellen!

Hoelang duurt het tot…?

Wil je weten hoelang je nog moet wachten op iets leuks of vreemds? Hoeveel dagen het bijvoorbeeld nog duurt voor kerst, nieuwjaar, carnaval of iets anders? Aan de rechter kant van deze pagina vind je in het overzicht hoeveel dagen er in gaan zitten.

Heb je zelf een idee voor een datum in het overzicht, laat dit dan weten in de comments onderaan de pagina!
Lees gewoon verder voor leuke wistjedatjes en  feitjes over hoeveel dagen zaken duren.

Hoeveel dagen heeft een jaar?

De gregoriaanse kalender die wij gebruiken heeft 356 dagen, om de 4 jaar moet dit wel worden bijgesteld, het loopt ongeveer een kwart dag scheef, vandaar het schrikkeljaar. Een schrikkeljaar heeft dan ook 366 dagen.

Hoeveel vrije dagen per jaar?

In Nederland heb je recht op minimaal vier keer het aantal gewerkte dagen per week. Bij een fulltime baan betekent dit dus 20 vakantiedagen. Je verlofdagen zijn doorbetaald.

Hoelang duurt de griep?

Een gemiddelde griep duurt een week , maar voor dat je weer helemaal de oude ben, kan dat wel 3 weken duren. Wel ben je besmettelijk vanaf de dag voordat je de griep voelt tot zo een 5 dagen daarna.

Hoelang duurt geld overmaken?

Het is meestal anders bij elke bank, maar als de overschrijving tussen dezelfde bank is,  dan staat het er meestal snel op, direct of binnen een paar uur.  Is Wel moet er meestal voor 22 uur gestort worden. overschrijven tussen twee verschillende banken binnen Nederland duurt meestal iets langer, dit is omdat daar nog een partij tussen zit. Als het geld voor 15:30 word aangeboden, gaat het dezelfde dag nog door. Daarna, of in het weekend is het geld er de volgende werkdag

Hoelang moet een ei koken?

Zachte eieren kook je 3/4 minuten, halfzacht in 5/6 minuten. Een hard gekookt eitje krijg je na 8 minuten in kokend water.