Gordon Ramsay meer dan 50 miljoen in de min.

Gordon Ramsay

Voor een man die andere vertelt hoe ze hun slecht lopende zaak moeten runnen, kan hij wel eens wat beter naar zijn eigen advies gaan luisteren

Volgens RadarOnline, staat de populaire chefkok Gordon Ramsay meer dan 50 miljoen dollar in het rood.

Ramsay, die zaakeigenaars helpt in zijn eigen TV show Kicthen Nightmares en Hotel Hell, heeft een holding (Kavalaka Holdings) die al zijn ondernemingen runt. Deze holding heeft in 2013 meer dan 10 miljoen in dollars verlies gedraaid.

Volgens het zelfde verslag heeft Kavalake holdings ongeveer 7 miljoen dollars in de holdings vrij, maar $50.5 miljoen schuld. Deze cijfers zouden alleen betrekking hebben op Ramsay’s Britse organisatie. Hij heeft onder andere ook 12 restaurant in Engeland, maar veel meer in bijvoorbeeld Amerika, Frankrijk, Italië en Qatar.

Het is niet de eerste keer dat het niet zo lekker loopt met Gordon Ramsay zijn zaakjes, maar sommige restaurant zullen misschien sluiten en ook zijn er wat rechtszaken af te handelen.

Het filmen van de laatste afleveringen van Kitchen Nightmares is ook bijna rond, en Ramsay heeft al aangegeven dat de show daarna ook stopt. Dit nadat er in 10 jaar 123 afleveringen zijn gemaakt over 12 seizoenen, gefilmd over 2 continenten. De show is bekeken door meer dan 10 miljoen mensen in 150 landen.

Rechtszaak van 4,5 miljoen euro

fat cow gordonDe laatste rechtszaak tegen Gordon Ramsay is van de huisbaas van het pand waarin hij The Fat Cow runde. Deze stapte naar de rechter wegens contractbreuk. Hij eist 6 miljoen dollar, omgerekend bijna 4,5 miljoen euro.

Ramsay huurde het pand in een winkelcentrum in Los Angeles voor 52.000 dollar per maand. De man van Hell’s Kitchen sloot het restaurant in maart, maar er was een langdurig huurcontract. 1 van de redenen hiervoor was onder andere een restaurant in Florida wat claimde het alleenrecht op de naam Fat Cow te hebben.

De zakenpartner van Gordon Ramsay, vond dit niet zo handig en eist ook 10 miljoen dollar van de kok, volgens hem heeft Ramsay niet genoeg gedaan in de rechtszaak om de restaurantnaam. Ramsay zelf vind dat zijn partner niet genoeg van geldzaken weet, en dat daarom de boel dicht moest.