Drugsvoorlichting in de kleuterklas

Enkele Belgische kleuter krijgen binnenkort alvast drugsvoorlichting, de Belgen zijn er vroeg bij. Een gerenommeerd hulpcentrum uit Gent heeft een mooi lespakket samengesteld, een zogenaamd ‘drugspreventiepakket’. . Op jonge leeftijd kan er dan al voorlichting gegeven worden over onder andere heroïne, xtc, marihuana en paddo’s.

Het lespakket bestaat uit 3 boeken. Die over levende groente gaan.. De juf kan hier gelijk mee aan de gang. “Via die boeken leren kinderen allerlei sociale vaardigheden die het risico op drugsverslaving verminderen”, zo claimt het hulpcentrum.

Medewerkster Joke de Kimpe:

“In de boekjes ontdekken de kleuters een tuin vol groentjes die dingen beleven die ook hen kunnen overkomen.” Boze boeroepers hoeven zich niet druk te maken of de woorden ‘drugs’, ‘cokelijn’, ‘kwartje’, ‘ice’ of ‘vermaler’ Uiteraard valt nergens het woord drugs. Het is niet de bedoeling dat je kinderen attent maakt op iets slechts dat ze niet kennen. Wat die verhalen en ­activiteiten stimuleren, zijn sociale vaardigheden. Want hoe sociaal vaardiger je bent, hoe meer kans om niét met drugs in de problemen te komen.”

Dasvreemd.nl is benieuwd, naar dit lespakket, en de uitwerking hiervan.