Cola, en wat je er nog meer mee kan doen

cola

Coca-Cola bestaat  sinds 1886. Het is 1 van de meest populaire frisdranken van de wereld.  Los van wat cola met je lichaam doet, kan je er echter veel meer mee doen dan alleen drinken.

Voorruit ontdooien met Cola

Breng cola aan op je bevroren voorruit, wees er niet te zuinig mee. Even wachten… en hoppa! Je veegt met gemak de cola van het autoraam.

Kwallenbeet behandelen

Een kwallenbeet kan behoorlijk prikken, je kan er overheen plassen..gelukkig is er ook een andere oplossing om de pijn te verzachten. Cola is vaak ook aanwezig op het strand, laat de cola over de kwallenbeet lopen en de pijn zal minder worden. de cola helpt namelijk het gif van de kwal te neutraliseren.

Schoonmaken met Cola

Je kan cola ook gebruiken om veel dingen mee schoon te maken, zo werkt het heel goed je ramen mee schoon te maken, vooral tegen vastgeplakte incecten heeft het veel effect. Ook je banden van je auto, fiets of motor worden er weer mooi zwart van. Besproei je banden met cola en wrijf het in met een doek. Na het het opdrogen zijn je band niet alleen weer mooi zwart, maar zijn ze ook nog eens vuilafstotend!  Verbrande pannen? giet er cola in en laat ze het weken, daarna afwassen. Het zwarte spul zal er nu makkelijk af komen. Olie gemorst in de garage? Giet er cola over en laat het een tijdje liggen, spuit af met water een ook de olievlekken zijn verdwenen.  Ook je WC pot kan je weer laten glimmen van de cola, giet het langs de randen en laat het wederom een tijdje zitten. Daarna doorspoelen en de boel glimt weer! Ook staat cola er om bekent bloedvlekken in je kleding op te lossen!

Cola marinade

Koken met cola, samen met kruiden kan cola voor een heerlijk zoetsappig stuk vlees zorgen. Bijvoorbeeld je kipsaté of je spareribs kunnen hier heerlijk van worden! De suiker in de cola zal karamelliseren en voor een heerlijke smaak zorgen.

Roest verwijderen met Cola

Een klassieker, vastgeroeste bouten leg er een met cola doordrenkt doekje op en laat een tijdje liggen, waarschijnlijk komt de bout makkelijker los. Ook het poetsen van chromen bumpers of uitlaten kan goed met cola. Maak een bal van aluminiumfolie en leg deze in de cola. Gebruik dan dit balletje om je bumper of uitlaat mee te poetsen!