Cola en je Lichaam

cola-lichaam

Cola maakt Blij..Cola en suiker in je lichaam. Heb je ooit er over nagedacht waarom je blij word van een blikje cola? Omdat je lichaam behoorlijk onder invloed is van het spulletje.. Zo een 100 jaar geleden is cocaïne uit het drankje gehaald. Het was totaal overtollig!

Wat doet Cola met je Lichaam?

Wat gebeurt er nu als je een blikje cola naar binnen gooit? Wat doet cola met je lichaam? En dan nog de overige ingrediënten van cola..Lees hier hoe het cola spul door je lichaam stroomt en wat de effecten zijn.

Binnen anderhalf uur na het drinken van een blikje cola, gebeurt onderstaande

In de eerste 10 minuten..

10 theelepels suiker stromen je lichaam binnen, dat is ongeveer 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid..Normaal gesproken wil je lichaam deze hoeveelheden suiker in 1 keer er weer uitgooien (kotsen dus), maar omdat de fosforzuren de smaak onderdrukken, blijft het binnen.

Na 20 minuten…

Je bloedsuiker schiet omhoog, je lever draait op volle toeren om de suikers uit de cola om te zetten in vet.

Na 40 minuten..

Alle cafeïne is nu door je lichaam opgenomen. Je pupillen  zijn vergroot, bloeddruk is gestegen, als reactie dumpt je lever meer suiker in je bloeddoorstroming. Dit blokt je hersens op slaperig worden.

Na 45 minuten…

Je dopamine productie in je hersens gaat nu omhoog, dit stimuleert de “blijheidsgebieden” in je hersens. Dit werkt nu op de zelfde wijze al heroïne dit doet of een rookverslaafde die eindelijk een peuk op mag steken.

Na een uur

Het fosforzuur bindt de calcium, magnesium en zink verder in je dikke darm, wat een nieuwe impuls veroorzaakt in je stofwisseling. Ook werkt de cafeïne nu aan de uitdroging van je lichaam (Je moet naar de wc). Nu weet je zeker dat het zink, magnesium en de zout tot je botten is doorgedrongen. Al het water wat in de cola zat ben je nu kwijt, dit heb je eruit geplast. Nu de storm van suiker en cafeïne in je lichaam wat meer gaat liggen, begint de “suiker crash”. Je bent nu waarschijnlijk prikkelbaar en traag. Je heb net al het water uit de cola weg geplast, maar daar zijn ook wat waardevolle voedingsstoffen bij verloren gegaan. Na de suiker crash, zal de je lichaam ook nog een aantal uur nodig hebben om te herstellen van de cafeïne.. Proost!


Meer over Cola: