Chillende kat Tombili krijgt eigen standbeeld

Beroemde kat Krijg eigen beeld

Wereld beroemde poes Tombili heeft bronzen standbeeld

Tombili, de mollige kat met  de ontspannen houding veroverde de harten van de fans over de hele wereld, is nu geëerd met een bronzen standbeeld in haar thuisstad; Istanbul, Turkije.

De snoezige katachtige – Zijn naam is een Turkse woord wat vaak gebruikt voor mollige huisdieren, was een geliefd figuur in de buurt van Ziverbey

“Tombili was een vrij levende kat, net als de meeste katten in Turkije,”

Of het een mannetje of een vrouwtjes kat was, is niet helemaal duidelijk. De berichten zijn daarover wat tegenstrijdig.

Beroemde kat

Tombili’s online bekendheid kwam nadat iemand een foto van de chillende kat maakte . Het is onduidelijk wanneer ze bekend buiten van haar lokale omgeving werd, maar de foto verschijnt op een 9gag post van februari 2015.

De kat stierf helaas in augustus na een ziekte. Iemand in de buurt had een poster opgehangen als een eerbetoon. Maar een kat zo ontspannen als Tombili verdient meer dan alleen een poster.

Standbeeld van de kattenliefhebbers

The Anatolian Cat Project, een community voor kattenliefhebbers, startte een petitie in de wijk om een standbeeld te realiseren om de populaire kat te herdenken. Kunstenaar Seval Şahin ging de uitdaging aan. en het bronzen beeld werd onthuld op dinsdag 4 oktober- Wereld Dierendag.

kat-standbeeld-turkije

Tombili was blijkbaar een erg vriendelijke kat. Dit is waarschijnlijk ook de reden van haar gezondheidsproblemen geweest. De buurt was zo gek op de kat dat ze deze regelmatig voerde.  Volgens buurtbewoners ging de kat beter om met mensen dan met haar eigen soort. Omdat ze zo dik geworden was, hield de kat er op de stoep een relax leven op na.

Er zijn veel zwerfkatten zoals Tombili in Istanbul. De bewoners voeren de beesten regelmatig omdat ze ongedierte uit de buurt houden.