Amerika kan miljoenen besparen door andere lettertype

Miljoen

Een heel slim idee van een 14-jarige tiener in Amerika kan Amerika per jaar ongeveer 400 miljoen dollar besparen. Dit kan al door heel simpel het gebruikte lettertype te veranderen..! De student kwam hier achter door het inktgebruikt van lettertypes te onderzoeken, de tiener kwam op het idee toen hij met een school projectje bezig was.

De student uit Pennsylvania kwam er achter dat de Amerikaanse regering bijna $400 miljoen dollar kan besparen dankzij zijn schoolproject. Dit door simpelweg over te stappen naar een ander fontje (lettertype) Zijn conclusie is dat het Garamond font een stuk goedkoper is. Ook zijn eigen school zal daarmee een stuk goedkoper uit zijn. 

Hij vergeleek de prijs van inkt en het aantal documenten welke elk jaar geprint worden, toen besefte hij dat dit een manier is om geld te besparen. Het idee voor zijn werkstuk kwam omdat het hem opviel dat er een flink aantal ‘ handouts’ werden uitgedeeld op zijn Dorseyville school.  Terwijl iedereen bezig was met het recyclen van papier en beide kanten te bedrukken om geld te besparen, was er maar weinig gekeken naar de hoeveelheden inkt die gebruikt werden.

” Inkt is 2x zo duur als Franse parfum” melde hij aan CNN

Om er achter te komen wat de inkt de school eigenlijk koste, verzamelde hij de printjes die op school werden uitgedeeld en keer naar de meest gebruikte letters de e, t, a, o en r.
Daarna keek hij hoeveel deze inkt deze letters gebruikte in de 4 populaire lettertypes met speciale software (APFill® Ink Coverage)

Om helemaal zeker te zijn van zijn conclusie, ging hij grote voorbeeld letters uit printen en woog deze, toen kwam hij erachter dat Garamond het meest kosten efficiënt was.

Hij berekende hoeveel omschakelen naar dit lettertype op zijn school aan inkt zou besparen. Hij kwam tot de conclusie dat dit $21,000 per jaar zou besparen.

miljoenen besparen lettertype

De keuze om dit project op de regering door te rekenen kwam omdat studenenten van Harvard besloten om dit model op grotere schaal te proberen.

De  Government Services Administrations gebruikt $467 miljoen dollar aan inkt per jaar, de conclusie was dat omgaan naar het lettertype Garamond $136 miljoen zou besparen, tel daar de  state government bij op en je komt op een besparing van  $370 miljoen per jaar!