8 redenen om de liefde te bedrijven

Volgende keer dat je partner geen zin heeft, geef hem of haar dan dit artikel.

brainHet maakt je slimmer

Wetenschappers hebben er weer eens een onderzoek naar gedaan. Ze hebben ontdekt dat de liefde bedrijven zorgt voor veel meer neuronen in de hippocampus het deel van de hersen wat er voor zorgt dat je lange termijn geheugen beter werkt.
Toen ze muizen weerhielden van ene potje stampen, was aantoonbaar te zien dat ze een terugval hadden in hun intelligentie. Dit is wat de dokters van de University of Maryland ontdekte.

Maar er zijn meer redenen om aan de gang te gaan dan alleen een boost in de hersencellen. 

Er is een hele berg met plus punten om een actief liefdesleven te hebben (los van de overduidelijke redenen)

De liefde bedrijven maakt jonger

Dokter David Weeks, klinisch neuropsycholoog in het  Royal Edinburgh Hospital, zegt dat uit zijn onderzoek blijkt dat oudere mannen en vrouwen met een actief liefdesleven er gemiddeld 7 jaar jonger uit zien als ze werkelijk zijn,

Je hoeft niet elke nacht aan de gang om te profiteren van de verjonging-boost . Dokter Weeks ontdekte dat kwaliteit net zo belangrijk was kwantiteit, de effecten zijn sterker als er sprake was echte liefde.

trainingHet houdt je fit

Uit Canadese studie blijkt dat een half uur aan bed-activiteit meer calorieën verbrandt dan een half uur lopen op een loopband.
De studie deed de metingen bij 21 stellen tussen de 18 en 35, ze hadden een armband om de calorieën die verbrandt werden bij te houden.

In een sessie van 25 minuten, verbrande mannen gemiddeld 100 calorieën en de vrouwen 69. Dat is ongeveer het zelfde als tijdens het dubbeltennis, 20 minuten bergop lopen, 33 minuten op een golf driving range of 40 minuten aan Yoga.

Een lager kankerrisico voor mannen

Het goed nieuws voor de mannen, in ieder geval voor oudere mannen, is dat regelmatig de liefde bedrijven gelinkt kan worden aan een lager risico op prostaatkanker, dit volgens een studie van de Nottingham University.
De studie vroeg 840 mannen naar hun geschiedenis in bed. De mannen die het in hun 50tig-er jaren nog regelmatig deden, en meer dan 10 keer per maand tot hun hoogtepunt kwamen, hadden een lager risico op prostaatkanker.

Het kan hoofdpijn genezen

Het eeuwenoude excuus om niet aan de gang te gaan in bed, is hoofdpijn. Maar er is gebleken dat het bij vrouwen juist erg goed werkt om van de hoofdpijn af te komen. Dit komt blijkbaar door omdat de hersenen extra bloed toegestopt krijgen. Dit zorgt voor afname van de hoofdpijn.

Het is goed voor je humeur

Een studie in de archieven van sexuweel gedrag ontdekte dat jonge vrouwen zich depressiever voelde als ze niet actief in bed waren.
Stuart Brody, professor in  ‘sexual behaviour’ aan de University of West Scotland zegt dat het absorberen van de hormonen die vrijkomen helpen bij het humeur van de vrouw.
En zijn team kwam er ook achter dat het goed werk al een ‘ stress reliever’ . De studie onder een groep duitse volwassenen liet zien dat de mensen die minimaal 2x per week bezig waren beter in staat waren de stress die bijvoorbeeld opkomt bij het spreken in het openbaar, en een lagere bloeddruk hadden bij stressvolle situatie.

Een boost voor je zelfvertrouwen

Uit een Enquête genomen op de University of Texas bleek dat mensen die regelmatig de liefde bedreven zich beter voelden over hun eigen lichaam.

Kan een hartaanval voorkomen

Meerdere studie hebben ontdekt dat vaak de liefde bedrijven helpt een hartaanval helpt voorkomen. Onderzoekers aan de   Queen’s University in Belfast 3x per week is al genoeg om het risico te verlagen. Uit studie in Israel bleek dat vrouwen die 2x per week het hoogtepunt bereikte ongeveer 30% minder kans hadden op hartfalen.

  • Altijd bij de Tijd!

    En het is erg lekker!

  • #JeugdGrapjes ™

    Ik ga dit boven mijn bed hangen