10 redenen waarom jij nooit rijk zult worden

miljonair

Er is een interessante stelregel over hoe lang rijkdom eigenlijk bij een persoon en hun nakomelingen blijft .

Er wordt gesteld dat het drie generaties blijft; 1 om het geld te verdienen, 1 om het uit te geven, en de derde op te blazen.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze regel, maar heb je ooit ging serieus nagedacht over rijkdom en wat het voor u betekent? Of denk je dat, “What the heck, ik ben altijd blut geweest, mijn voorvaderen waren ook arm” – het moet gewoon zo zijn. Als je denkt dat rijkdom is buiten je bereik is, bent niet alleen. Volgens sommige deskundigen, er zijn miljoenen ‘potentiële miljonairs’ die clueless zijn.  Ze konden aan de  top van de rijkdom ladder komen, maar ze zitten vast in slechte gewoontes. Echter kan je een scepticus te zijn, en terecht. Rijk zijn betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Maar volgens de experts, zijn het de financiële fouten die veel mensen maken die hun weg te houden van hun mogelijke rijkdom.

Wat is rijkdom eigenlijk?

De meeste mensen stellen rijkdom niet gelijk aan het hebben van een herenhuis of een grote jacht . In feite , een karig 7 % van de ondervraagden associëren rijkdom met materiële bezittingen zoals auto’s, huizen en boten . Voor velen, betekent rijk zijn dat je net genoeg hebt om je geen zorgen over de volgende betaaldag

Weinig mensen geven een werkelijke bedrag in euro’s op wat voor hun rijk zijn betekent. De meeste mensen die rijk zijn, vinden hunzelf niet ” rijk”  Misschien is het omdat het zijn ‘rijk’ of ‘ rijk ‘ zeer weinig te maken heeft met materiële bezittingen, en meer te maken met hoe mensen over zichzelf voelen . Toch , volgens financiële experts zal je nooit rijk worden als je leeft zoals de punten op de volgende lijst :

Tien redenen waarom iemand nooit rijk zal worden

1. Overbesteding

Als je een woeste drang hebt om al je geld uit te geven, ben je niet alleen. 52% van de mensen geven gewoonlijk te veel uit. Vaak word het spaargeld aangesproken om aan het einde van de maand “van te leven”. En een hoop mensen vertrouwen hiervoor ook nog op hun creditcard. Elke maand je al je geld uitgeven is niet de weg naar rijkdom. Beginnen met het bijhouden waar je geld elke maand heen gaat, kijken waar je kunt bezuinigen, en het creëren van een ‘realistische’ begroting die je toelaat om je rekeningen te betalen en ook nog te investeren in een spaarbreking, noodfonds of investering is een goed begin.

2. Niet genoeg sparen

Spaar je niet genoeg? welkom bij de club! De meeste spaarrekeningen komen niet boven de 5% van het maandinkomen. Sparen moet een prioriteit worden als je rijk wilt worden.  Begin met een noodfonds (buffer). Zodra uw noodfonds aanzienlijk is, kan je kleine hoeveelheden geld richting andere doelen sturen, zoals de aankoop van een huis of het betalen van je studieschuld.

3. Je schulden zijn te hoog

Bepaalde schulden zijn een goed voor financieel succes, zoals de aankoop van onroerend goed of het starten van een bedrijf; echter de Led TV die je gekocht hebt op afbetaling met hoge rente niet. Betalen schulden met de hoogste rente eerst.

4. Je hebt geen plan

Zolang je geen duidelijk plan hebt, zal rijk worden een droom blijven. Een plan met een doel zal je helpen niet te veel geld uit te geven en te sparen. Zoals het spreekwoord zegt;“Those who fail to plan, plan to fail.” Een plan financieel plan maken lijkt misschien vervelend, maar hoeft niet zo te zijn. Als het eenmaal een gewoonte is, voelt het heerlijk. Even doorbijten dus.

5. Je hebt geen buffer

Experts zeggen dat je ten minste zes maanden van het inkomen achter de hand moet hebben voor noodsituaties. Het leven is lastig, en zonder  een soort van vangnet kan een comfortabele situatie snel omslaan in een ramp.

6. Je bent laat begonnen

Tijd tikt door. Net als elke gewoonte is het moeilijkste van sparen het beginnen. Zelf als je schuld heb, een laag inkomen of hoge uitgaven, kan je iets sparen. Ook al is het maar een klein beetje.

7. Je klaagt liever dan dat je actie actie onderneemt.

“Ik verdien niet genoeg”, “Leven is zo duur tegenwoordig”, ” het is hopeloos, ik kom nooit uit de schulden”. Heb je 1 van deze dingen wel eens gezegd, of misschien wel allemaal?  Oude gewoontes zijn lastig, maar zolang je er niets aan doet, zal er ook niets veranderen. Stop met klagen en excuses verzinnen. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen niet productieve gewoontes en concentreer je op veranderen. En doe het dan gewoon!

8. Je leeft vandaag en vergeet morgen.

 Het is niet leuk om aan zaken zoals je oude dag te denken. Maar het moet toch gebeuren. Het probleem is dat impulsief en ondoordacht uitgeven tot schulden leidt. Doe jezelf een plezier en stop met “Ik leef vandaag en wordt later rijk” denken.

9. Al je geld op 1 paard inzetten

Je hebt misschien geluk als je al je geld in 1 doel investeert. Net als je misschien de lotto wint. Maar dat is geen goed plan om volgens te leven, of om rijk te worden. Als je geld op 1 plek is al het risco op 1 plek. Je moet proberen je geld te verdelen over meerdere doelen om er wat uit te halen.

10. Je snapt het gewoon niet!

Als je 1 van de mensen bent die gelooft dat er wel iets op je pad komt en het allemaal wel vanzelf goed komt, heb je heel misschien gelijk. Misschien komt die superbaan vanzelf, krijg je een erfenis of win je de lotto. Maar over het algemeen kom je er daar niet mee. Ja, leven is onzeker. Niemand weet hoe het lopen gaat. Daarom kan je beter de focus leggen op het gene wat je wel kan beïnvloeden. Redt jezelf, voor het geval niemand anders het doet.

1 ding kan je zeker van zijn. Je bent al rijk. Denk er over na. Als iemand je een miljoen geeft in ruil voor het amputeren van beide armen, zou je het dan doen? Waarschijnlijk niet. Rijk zijn is meer mentale vrijheid, blij zijn en andere het zelfde toewensen. Dus al je werkt aan het geld verdienen, vergeet dan niet blij te zijn terwijl je bezig bent!