Lichaamstaal

Lichaamstaal

Lichaamstaal weetjes, ken het non-verbaal gedrag. Lichaamstaal bij verliefdheid, De lichaamstaal van Mannen en Vrouwen, bij liegen, honden en verliefdheid

Woorden vullen slechts 7% in van onze communicatie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 60% tot 80% van de communicatie verzorgt.

Lichaamstaal Vrouwen

lichaamstaal vrouwenDe lichaamstaal van de vrouwen, de vrouw beter proberen te lezen.

Wist je dat als bij een vrouw haar pupillen vergroot zijn, ze waarschijnlijk interesse in je heeft?
Heeft ze echter haar benen en armen over elkaar, dan is ze waarschijnlijk gesloten voor je, en niet veel zin heeft iets met je te delen.  Het kan echter  ook betekenen dat ze zich nog niet helemaal bij jou op je gemak is.

Een vrouw haar tenen kunnen je ook wat vertellen, zijn ze naar jou toe gericht? Dan is er nog wel kans op interesse van haar kant. Wijzen ze van je af? Dan is dat waarschijnlijk letterlijk de richting waarin ze weg wilt lopen..

Is bij de vrouw haar hoofd licht gekanteld? Dan vind ze het in ieder geval leuk om met je te praten!

Strelen met haar handen door haar haar, kan er ook op duiden dat ze het fijn vind met je te praten.
Krabben of korte trekjes vertellen daartegenin juist dat ze wat geïrriteerd is.

Vaak is het de combinatie van lichaamstaal die kunnen aangeven wat de vrouw bezig houdt.

Lichaamstaal Mannen

lichaamstaal mannenBij de mannen werkt de lichaamstaal anders als bij de vrouwen. Mannen zijn onbewust nog steeds bezig met de macht, daarom heeft een man ook ruimte nodig en zal hij vaak wijdbeens zitten, ook met achterover met zijn handen in zijn nek, is iets wat je een vrouw niet snel ziet doen. Je zal een man ook niet snel iets met zijn haar zien doen. Mannen kunnen ook stevig aan hun hoofd krabben bij het nadenken, mannen kunnen dan ook over hun kin wrijven  of ze nu wel of geen baard hebben. Zich of wrijft een man aan zijn oor, dan is hij waarschijnlijk niet blij met wat hij net gehoord heeft.

Lichaamstaal Verliefd

lichaamstaal verliefdWil je aan lichaamstaal zien of hij of zijn jou leuk vind? Bij mannen en vrouwen telt vaak hetzelfde in in de lichaamstaal. Beide zullen bijvoorbeeld veel oogcontact maken, en het lichaam zal naar de andere persoon toegedraaid zijn. De pupillen zullen meer heen en weer gaan, al zal meer geglimlacht worden en de afstand tussen de beide personen zal kleiner gemaakt worden. De lichamen zullen ook niet hangen maar gestrekt worden. Ook hebben verliefde mensen de neiging meer aan zichzelf te zitten frummelen.

Lichaamstaal Liegen

lichaamstaal liegenDe lichaamstaal van iemand verandert ook als hij liegt, het vermijden van oogcontact is 1 van deze signalen. Ook zal iemand die liegt over het algemeen onrustiger bewegen en omlaag gerichte en gesloten handpalmen hebben, open handen duiden juist weer op eerlijkheid.Los van lichaamstaal, zal ook de toonhoogte van de stem hoger zijn als iemand liegt.

Lichaamstaal Honden

lichaamstaal hondenEen hond kan niet praten, dus juist daarom is het handig wat lichaamstaal signalen van de hond te kennen. Rechte poten met een rechtopstaand lichaam wijzen op agressie, zijn daarbij opgezette haren in de nek en op de rug, dan is de hond echt boos, pas hier voor op. Heeft de hond alleen opgezette haren op zijn schouder dan vind de hond de situatie onprettig. Hij vermoed dat hij op zijn hoede moet zijn, gaat de hond zitten als hij wordt benaderd, dan ziet hij de ander als gelijk, dit is dus een ontspannen houding. Drukt de hond met de neus tegen je aan dan wil hij waarschijnlijk je aandacht, hij probeert zeg maar je iets te vragen. Blijft de hond doodstil staan en beweegt hij verder niet, dan is hij bang. Het pootje omhoog geeft aan dat hij met je wil spelen.